Реінтеграція Донбасу триватиме щонайменше одне покоління – Резніков

Новини
Віце-прем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції ТОТ Олексій Резніков Фото: mtot.gov.ua

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій готують програму реінтеграції тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей на 25 років.

Про це під час години запитань до уряду в парламенті заявив віцепрем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков.

За словами віцепрем’єра, реінтеграція окупованих територій Донбасу триватиме 25 років.

«У мене в Міністерстві пишеться стратегічна програма на 25 років, бо я вірю в те, що, найімовірніше, повна реінтеграція не відбудеться», – наголосив він.

Крім того, Резніков зазначив, що реінтеграція окупованих територій не відбуватиметься одразу після закінчення війни: кінець війни і початок реінтеграції не збігатимуться за часом.

«Бо ми говоримо про безпечну реінтеграції. Таку, що не пошматує країну і не створить нових ризиків. Безпечна реінтеграція триватиме щонайменше одне покоління», – сказав віцепрем’єр, додавши, що ті, хто буде при владі, чи то члени уряду, чи народні депутати, мають мислити стратегічно.

11 травня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заснувало державне підприємство «Реінтеграція та відновлення», про що свідчить запис у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України від 23 квітня 2020 року. Основним видом діяльності держпідприємства є державне управління загального характеру. Окрім того, серед видів діяльності вказані основні види будівельних робіт, діяльність, пов’язана з транспортом, управлінням трудовими ресурсами, діяльність в області оборони. зв’язків з громадськістю тощо. Держпідприємство зареєстровано у м. Херсон, площа Свободи, 1. За цією ж адресою розташована Херсонська обласна державна адміністрація. Виконуючим обов’язки директора ДП «Реінтеграція та відновлення» призначено Ланіна Дмитра Олександровича, бізнесмена з м. Миколаїв, який керував бізнесом у Криму.

Про можливу спробу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій монополізувати ринок робіт з відновлення повернутих під український контроль територій Донбасу дивіться у відеоблозі Євгенія Лешана Реінтеграція заради прибутку.

Нагадаємо:

  • 4 березня 2020 року на посаду віце-прем’єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України був призначений адвокат Олексій Резніков
  • Заступниками глави Мінреінтеграції були призначені Ростислав Замлинський і Давид Макар’ян.