У Росії стартували навчання «Кавказ-2020» з залученням Чорноморського флоту, що базується в окупованому Криму

Новини
Фото: mil.ru

У Збройних Силах Росії 21 вересня стартували стратегічні командно-штабні навчання «Кавказ-2020», які пройдуть на території Південного військового округу РФ, в тому числі із залученням сил і засобів Чорноморського флоту РФ, що базується в окупованому Криму. На навчання запрошені військові формування від Вірменії, Білорусії, Китаю, М’янми і Пакистану.

Навчання проходитимуть з 21 по 26 вересня, повідомляє Міноборони Росії.

«В ході навчання будуть відпрацьовані питання застосування угруповань військ (сил) коаліції держав в інтересах забезпечення військової безпеки на південному заході Російської Федерації. На першому етапі СКШУ «Кавказ-2020» органи військового управління проведуть планування бойових дій у створеній за навчанням умовній військово-політичній обстановці. Будуть відпрацьовані питання взаємодії між військовими контингентами країн-учасниць навчання з відбиття ударів засобів повітряного нападу, ведення розвідувально-пошукових і оборонних дій», – йдеться в повідомленні.

На другому етапі навчань планується вирішувати завдання безпосереднього управління військами в ході ведення спільних бойових дій. Передбачається проведення розіграшів дій сухопутних угруповань військ, угруповань авіації і ППО, сил Чорноморського флоту і Каспійської флотилії. Крім того, в ході навчання передбачені практичні заходи військ, спрямовані на відпрацювання питань розгортання та ведення територіальної оборони.

Основні дії військ (сил) пройдуть на внутрішніх полігонах Південного військового округу РФ – «Прудбой», «Ашулук», «Капустін Яр», наземних авіаційних полігонах «Арзгірський» і «Копанской». В акваторіях Чорного і Каспійського морів будуть проведені розіграші епізодів дій угруповань Чорноморського флоту і Каспійської флотилії, в тому числі за участю кораблів військово-морських сил Ісламської Республіки Іран.

«Крім того, для відпрацювання спільних дій у складі угруповань військ (сил) на начання запрошені військові формування від Вірменії, Білорусії, Китаю, М’янми і Пакистану, всього – до 1000 іноземних військовослужбовців. Представники Азербайджану, Індонезії, Ірану, Казахстану, Таджикистану та Шрі-Ланки планують взяти участь в якості спостерігачів», – відзначили в Міноборони.

Всього до навчання «Кавказ-2020» залучається близько 80 тисяч чоловік (в тому числі з’єднання і частини бойового, тилового і технічного забезпечення, а також з’єднання ППО, ВМФ і спеціальних військ (Росгвардіі і МНС). У практичних діях військ (сил) на полігонах будуть задіяні до 250 танків, до 450 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, до 200 артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо:

  • У серпні 2020 року Росія провела спеціальні навчання з організації забезпечення дій військ в Південному військовому окрузі і на території окупованого Криму. До участі в них залучались близько 6 тисяч військовослужбовців. Навчання були контрольним етапом перевірки готовності Збройних Сил РФ до стратегічного командно-штабного навчання «Кавказ-2020».