РФ починає спеціальні навчання щодо забезпечення військ в Південному військовому окрузі і Криму

Новини
Фото: mil.ru

Росія 10 серпня починає спеціальні навчання з організації забезпечення дій військ в Південному військовому окрузі і на території окупованого Криму. До участі в них залучаються близько 6 тисяч військовослужбовців. Навчання триватимуть до 21 серпня і є контрольним етапом перевірки готовності Збройних Сил РФ до стратегічного командно-штабного навчання «Кавказ-2020».

Про це повідомляє міністерство оборони Росії.

«10 серпня 2020 року на території Південного військового округу стартують спеціальні навчання щодо видів забезпечення дій військ (сил), а також навчання органів військової поліції … Проведення спеціальних навчань завершує комплекс заходів оперативної і бойової підготовки органів військового управління, з’єднань і військових частин всіх видів забезпечення Збройних Сил Російської Федерації і є контрольним етапом перевірки їх готовності до стратегічного командно-штабного навчання «Кавказ-2020»», – відзначили в російському військовому відомстві.

Як наголошується, в ході навчань посадовими особами органів військового управління в польових умовах буде відпрацьований комплекс завдань всебічного забезпечення військ (сил), в тому числі матеріально-технічного, інженерного, радіаційного, хімічного і біологічного захисту, медичного, гідрометеорологічного, топогеодезичного і навігаційного, спеціальних видів забезпечення Військово-повітряних сил і Військово-Морського Флоту, а також органів військово-політичної роботи і військової поліції.

«Перевірка ступеня готовності з’єднань і військових частин буде здійснена в ході практичного відпрацювання питань всебічного забезпечення на полігонах Капустін Яр, Ашулук, Опук, Аданак, Кузьминський, Кадамовскій і Прудбой, розташованих у Волгоградській, Ростовській і Астраханській областях, Дагестані і Криму, а також на виділених ділянках місцевості на території Південного військового округу», – додали в Міноборони РФ.

Всього в спеціальних навчаннях щодо видів забезпечення дій військ (сил), які триватимуть до 21 серпня, візьмуть участь близько 6 тис. військовослужбовців і буде задіяно до 750 одиниць озброєння, військової і спеціальної техніки.

Нагадаємо:

  • 17 липня міністр оборони України Андрій Таран в ході виступу у Верховній Раді заявив, що зараз не виявлено ознак безпосередньої підготовки до активних бойових дій російських окупаційних військ поблизу адмінкордону Херсонської області з тимчасово окупованим Кримом.
  • На початку серпня голова Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк повідомив, що Росія розгорнула на кордонах з Україною і в окупованих районах Донбасу армійську угруповання чисельністю майже 80 тисяч чоловік. Для тиску на Україну і Захід Кремль використовує майбутні навчання «Кавказ-2020», на яких буде відпрацьовуватися сценарій нападу на сусідні країни.