Кораблі ВМСУ беруть участь у морській компоненті навчань «Об’єднані зусилля-2020»

Новини
Фото: АРМІЯINFORM

Корабельна тактична група ВМС ЗС України приступила до практичного виконання завдань в Чорному морі у межах стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля-2020», в яких окрім українських беруть участь підрозділи збройних сил країн-членів НАТО, зокрема, США і Великобританії.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міноборони України АрміяInform.

У місці постійного базування екіпажі кораблів поповнили необхідні запаси та відпрацювали завдання з підготовки до бою та походу. Висуваючись у район виконання завдань, тактична група пройшла суднохідним каналом Бузько-Дніпровського лиману, після чого виконала елементи спільного маневрування у морі.

Десантний катер ВМСУ «Сватове» Фото: АРМІЯINFORM

Тренування продовжились й під час якірної стоянки на незахищеному рейді. Уже в темну пору доби військові моряки за допомогою корабельного обладнання здійснили спуск на воду та підйом швидкісних моторних човнів, а також зближення та швартування кораблів групи один до одного.

Рейдовий тральщик ВМСУ «Генічеськ» Фото: АРМІЯINFORM

Загалом морська компонента навчань «Об’єднані зусилля-2020» передбачає виконання комплексу практичних завдань в акваторії Чорного моря. Зокрема команди кораблів ВМСУ відпрацюють перехід морем у строях та ордерах, артилерійські стрільби, тралення мінно-небезпечних водних ділянок, заходи протипідводнодиверсійної боротьби, висадку морського десанту на необладнану ділянку узбережжя та інші.

Фото: АРМІЯINFORM

Усі заходи на морі проводяться у тісній взаємодії з учасниками інших компонентів навчань та під чітким керівництвом органів управління стратегічного та оперативного рівнів.

Нагадаємо:

  • 19 вересня в Україні розпочались унікальні військові навчання «Об’єднані зусилля-2020», які проводять разом з Великою Британією та США. У перший день сотні піхотинців десантувалися неподалік від адмінмежі з окупованим Кримом. Для британських військових така масова висадка стала першою за останні 10 років. Навчання такого формату унікальні й проводяться вперше. Їхня мета – практичне виконання завдань за стандартами та процедурами НАТО. Також такий вишкіл має підвищити рівень співпраці українських військових та держав-партнерів. Навчання проводять у всіх областях України.