Українські та британські десантники в ході навчань форсують Дніпро на Херсонщині

Новини
Фото: investigator.org.ua

На Херсонщині в рамках стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля-2020» підрозділи десантно-штурмових військ України разом із партнерами з НАТО відпрацьовують форсування річки Дніпро. За  маневрами спостерігають президент України Володимир Зеленський та військові аташе посольств в Україні країн-членів  НАТО . 

Про це повідомляє з місця події кореспондент Центру журналістських розслідувань.

Навчальне форсування Дніпра відбуватиметься поблизу села Львове Бериславського району Херсонської області.

Фото: investigator.org.ua

Операцію здійснюватимуть військовослужбовці 95-ї окремої Житомирської десантно-штурмової бригади ЗС України за участі десантників 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил Великої Британії та за підтримки української авіації.

Маневри відбуваються в рамках стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля-2020».

Фото: president.gov.ua

Інженерні підрозділи наводять понтонний міст, а в небі їх прикривають українські Су-24.

Фото: investigator.org.ua

Британські десантники розміщуються в українських бронетранспортерах «Козак».

Фото: investigator.org.ua

За форсуванням річки спостерігають військові аташе країн НАТО. Також на події присутній президент України Володимир Зеленський.

Фото: president.gov.ua

Ширина Дніпра поблизу с. Львове становить близько 600 метрів.

Фото: investigator.org.ua

На десантних операціях у військах Великої Британії спеціалізується 16-та десантно-штурмова бригада, що дислокується у Колчестері, графство Ессекс.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо:

  • 19 вересня в Україні розпочались унікальні військові навчання «Об’єднані зусилля-2020», які проводять разом з Великою Британією та США. У перший день сотні піхотинців десантувалися неподалік від адмінмежі з окупованим Кримом. Для британських військових така масова висадка стала першою за останні 10 років. Навчання такого формату унікальні й проводяться вперше. Їхня мета – практичне виконання завдань за стандартами та процедурами НАТО. Також такий вишкіл має підвищити рівень співпраці українських військових та держав-партнерів. Навчання проводять у всіх областях України.