Навчання «Об’єднані зусилля-2020»: активна фаза на землі, на морі, в повітрі

Влада
Фото: АрміяІнформ

Збройні Сили України та партнери з країн – членів НАТО відпрацювали удари по умовному противнику на землі, в повітрі і на морі в межах активної фази стратегічних командно-штабних навчаннь «Об’єднані зусилля-2020».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань

Стратегічні командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля-2020» 23 вересня перейшли в активну фазу, повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За легендою навчань, умовний противник намагався прорвати оборону українських військ. У відповідь в Командуванні об’єднаних сил ЗС України та підпорядкованих йому органах військового управління було прийнято рішення на вогневе ураження сил противника.

Фото: UA Armed Forces

На виконання цього рішення 23 вересня два стратегічні бомбардувальники В-52H повітряних сил США вчергове увійшли в повітряний простір України. Винищувачі Су-27 та МіГ-29 бригад тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України супроводжували пару американських літаків.

Скріншот: Пресслужба ССО

Це не єдиний епізод навчань, у якому була задіяна авіація. У небі над Чорним морем відбулася дозаправка конвертопланів Osprey CV-22 Командування спецоперацій Повітряних сил США з повітряного танкеру Lockheed MC-130J. Операція була проведена під час виконання завдань підрозділами спеціального призначення ССО України та США, повідомляє пресслужба Сил спеціальних операцій України.

Фото: АрміяІнформ

На Чорному морі корабельна тактична група ВМС ЗС України виконала висадку морського десанту на необладнану ділянку узбережжя, захоплену умовним противником, передає інформаційне агентство АрміяІнформ. В межах цього завдання був здійснений прохід через заміновану водну ділянку із залученням рейдового тральщика «Генічеськ» та відбиття нападу артилерійських катерів умовного противника. Було відпрацьовано розвідку можливостей противника на ділянці висадки десанту та використання піхотних зразків озброєння з моря по берегових цілях.

Фото: АрміяІнформ

Солдати строкової служби 35-ї бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського на транспортних суднах та швидкісних катерах Willard SeaForce підрозділи, посилені мінометним розрахунком, висадилися на берег визначеного району. Водночас в глибині оборони умовного противника був здійснений повітряний десант силами строковиків 36-ї бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.

Фото: АрміяІнформ

На Миколаївщині підрозділи Десантно-штурмових військ ЗС України спільно із військовослужбовцями 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил Великої Британії  відпрацьовували штурм населених пунктів, наступ з ходу на непідготовлену оборону, атаку переднього краю противника та бій за оволодіння ротними опорними пунктами на першій позиції.

Фото: mil.gov.ua

Також було задіяно тактичний повітряний десант зі складу окремої механізованої бригади, повідомляє Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Раніше Центр журналістських розслідувань повідомляв про форсування Дніпра, здійснене в межах навчань силами 95-ї окремої Житомирської десантно-штурмової бригади ЗС України за участі десантників 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил Великої Британії та за підтримки української авіації.

Нагадаємо:

  • 19 вересня в Україні розпочались унікальні військові навчання «Об’єднані зусилля-2020», які проводять разом з Великою Британією та США. У перший день сотні піхотинців десантувалися неподалік від адмінмежі з окупованим Кримом. Для британських військових така масова висадка стала першою за останні 10 років. Навчання такого формату унікальні й проводяться вперше. Їхня мета – практичне виконання завдань за стандартами та процедурами НАТО. Також такий вишкіл має підвищити рівень співпраці українських військових та держав-партнерів. Навчання проводять у всіх областях України.