Поліція в АРК відкрила провадження через затримання ФСБ в Криму українця Долженкова

Новини
Скріншот відео «УФСБ по Республике Крым и Севастополю»

Главк Нацполіції в АРК і Севастополі відкрив кримінальне провадження за фактом незаконного затримання ФСБ на території тимчасово окупованого Криму 22-річного мешканця Одещини Олександра Долженкова.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в АР Крим та Севастополі.

«Встановлено, що українець приїхав до Криму з матір’ю на відпочинок на початку вересня поточного року. У м. Євпаторія хлопець був затриманий окупантами за нібито екстремістську діяльність на півострові», – йдеться у повідомленні.

Кримські поліцейські виявили інформацію про затримання в Криму 22-річного мешканця Одещини, проти якого окупанти порушили кримінальну справу за нібито публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, під час моніторингу мережі Інтернет.

Cлідчими поліції АРК дії окупаційної влади кваліфіковані за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Винним загрожує відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 5-ти років.

Процесуальне керівництво у розслідуванні кримінального провадження здійснює прокуратура АРК та Севастополя.

Нагадаємо:

  • 22 вересня ФСБ заявила про затримання в окупованому Криму 22-річного громадянина України і 28-річного жителя Євпаторії за нібито «екстремістську діяльність» на півострові. «Київський райсуд» Сімферополя обрав їм запобіжний захід у вигляді взяття під варту.
  • Затриманим 22 вересня ФСБ в окупованому Криму за обвинуваченням в екстремізмі громадянином України виявився 22-річний житель Одеси Олександр Долженков. Зараз українець утримується в СІЗО №1 Сімферополя.