Україна хоче вивчити досвід Хорватії у сфері деокупації та реінтеграції окупованих територій

Новини
Фото: facebook.com/andriy.pavelko

Україна хоче використати досвід Хорватії у сфері деокупації та реінтеграції окупованих територій при формуванні державної політики деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Для ознайомлення з цим досвідом у Республіці Хорватія з робочим візитом перебуває віце-прем‘єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Наразі Мінреінтеграції працює над державною політикою деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України – частин Донецької і Луганської областей та Кримського півострова. Досвід Хорватії дуже важливий для нас в рамках безпечної реінтеграції. Український і хорватський народи пов‘язані, наші країни мають однакові долі… Ви пережили окупацію і відновили суверенітет, наразі ж Україна переживає складний період – повернення окупованих Росією Донбасу і Криму. Республіка Хорватія і дружній хорватський народ є яскравим прикладом самовідданої боротьби за свою свободу і гідність», – наголосив Резніков в ході зустрічі з хорватськими урядовцями.

За інформацією Мінреінтеграції, в ході візиту, який триватиме до 7 жовтня, Резніков має зустрітися з прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем, віце-прем’єр-міністром, міністром хорватських ветеранів Томо Медведом та віце-прем’єр-міністром Республіки Хорватія з суспільних питань і прав людини Борисом Мілошевичем, міністром закордонних і європейських справ Хорватії Горданом Грличем Радманом.

Також в українського віце-прем‘єр-міністра заплановано зустрічі з учасниками мирної реінтеграції окупованих територій Республіки Хорватія.

Нагадаємо:

  • 13 червня 2017 року Україна і Хорватія підписали план взаємодії спільної робочої групи зі співробітництва в реінтеграції територій.
  • У міністерстві закордонних справ Росії розкритикували плани співпраці України і Хорватії в питанні реінтеграції окупованих територій.