На Донбасі окупанти активізували заходи з бойової підготовки особового складу – ГУР

Новини
Фото: AP

На окупованому Донбасі російські окупанти активізували заходи бойової підготовки із залученням максимальної кількості особового складу мотострілецьких, танкових, артилерійських підрозділів і підрозділів протиповітряної оборони.

Про це повідомив речник Міноборони України Олександр Мотузяник 6 жовтня на брифінгу в Києві, передає Центр журналістських розслідувань.

«За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Командування Збройних Сил РФ продовжує нарощувати боєздатність з’єднань і частин оперативного угруповання російсько-окупаційних військ», – сказав Мотузяник.

Він зазначив, що 5 жовтня на окупованому Донбасі на єдиному оперативному фоні розпочато командно-штабні навчання з органами військового управління, частинами і підрозділами 1-го та 2-го армійських корпусів російсько-окупаційних військ, які приведені у бойову готовність «повна». На полігонах, в районах зосередження військ окупантів проводяться тренування і розгортання польових командних пунктів.

«Крім того, противник активізував заходи бойової підготовки із залученням максимальної кількості особового складу мотострілецьких, танкових, артилерійських підрозділів і підрозділів протиповітряної оборони», – додав речник Міноборони.

Нагадаємо:

  • За інформацією ГУР Міноборони України, на Донбасі російські окупанти використовують оголошений 27 липня всеосяжний режим припинення вогню для інженерного обладнання своїх передових позицій, встановлення мінно-вибухових загородження та мінування місцевості вздовж автошляхів з використанням протитанкових мін.