Росія під виглядом навчань знову перекрила морські райони уздовж окупованого Криму – Клименко

Новини
Фото: Facebook Andrii Klymenko

Росія під виглядом проведення військових навчань знову перекрила райони Чорного моря уздовж окупованого Криму.

Про це повідомив керівник Моніторингової групи «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень», «Майдану закордонних справ» (Київ), головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці у Facebook.

«Свобода судноплавства» в Чорному морі… (1) Схоже, що тепер райони вздовж узбережжя окупованого Криму будуть перекриті під виглядом «навчань» назавжди… (2) В найбільшому новому перекритому районі, схоже, стріляють чимось дуже небезпечним (9 січня 2020 цей район перекривали для бойової стрільби гіперзвуковою ракетою)», – написав Клименко.

За інформацією прес-служби Міноборони Росії, 9 жовтня розрахунки берегових ракетних комплексів «Бал» і «Бастіон» Чорноморського флоту РФ, дислоковані в окупованому Криму, в ході навчань відпрацювали знищення корабля противника в акваторії Чорного моря.

Ракетні стрільби були виконані електронним способом. На початку навчання розрахунки комплексів «Бал» і «Бастіон» здійснили марш в призначений позиційний район півострова, відпрацювали дії з інженерного обладнання і маскування позиції.

Вчення було проведено відповідно до плану бойової підготовки Чорноморського флоту РФ. У ролі корабля умовного противника був задіяний екіпаж фрегата «Адмирал Григорович».

Нагадаємо:

  • Росія для проведення стратегічного командно-штабного навчання ЗС РФ «Кавказ-2020», які проходили 21-26 вересня, зарезервувала в акваторіях Чорного та Азовського морів 22 морські райони, які повністю блокували підходи до окупованого Криму. Частина цих районів перекривались із районами, закритими Україною на час проведення навчань «Об’єднані зусілля-2020» за участю Великої Британії та США.