Україна вимагає від РФ звільнення кримчанина Сизикова – Джапарова

Новини

Україна вимагає від РФ звільнення кримчанина Олександра Сизикова, якого російська ФСБ підозрює в організації діяльності «Хізб ут-Тахрір».

«Російські репресії в Криму використовують найжорстокіші методи КДБ. Окупанти відправили політв’язня з Криму Олександра Сизикова, інваліда I групи, на психологічну експертизу. Схоже, хочуть, сфабрикувавши вирок про терористичну діяльність, відправити його в «психушку», а не звільнити за станом здоров’я», – повідомила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

У Представництві Президента України в АРК повідомили, що мають намір врятувати від каральної психіатрії кримчанина Сизикова.

«Київський районний суд» окупованого Сімферополя 14 жовтня ухвалив відправити фігуранта бахчисарайської справи кримских мусульман Олександра Сизикова на місяць на стаціонарну судово-психіатричну експертизу в Севастопольську міську психіатричну лікарню.

  • У чотирьох районах Криму одночасно з 4 годин ранку 7 липня 2020 року російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар.
  • Після обшуків затримано 6 осіб: Еміль Зіядінов, Ісмет Ібрагімов, Алім Суф’янов, Сейран Хайретдінов, Олександр Сизиков, Вадим Бектемиров. Ділявера Меметова в його домоволодінні не було.
  • Під процесуальним керівництвом прокуратури автономії Головне управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі розпочало кримінальне провадження за фактом проведення незаконних обшуків в чотирьох районах окупованого півострова за ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканості житла).
  • У ФСБ Росії стверджують, що співробітники спецслужби затримали в Криму сімох людей, підозрюваних в організації та участі в осередку «Хізб ут-Тахрір».