У Ростові прокурор запросив від 16 до 18 років колонії для фігурантів красногвардійської «справи кримських мусульман»

Новини
Ескендер Абдулганієв, Арсен Абхаїров і Рустем Емірусеїнов Фото: Facebook Крымская солидарность

У російському Ростові-на-Дону на засіданні Південного окружного військового суду прокурор запросив від 16 до 18 років колонії для фігурантів сфальсифікованого ФСБ красногвардійської «справи кримських мусульман».

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність».

«Сьогодні в Південному окружному військовому суді прокурор попросив визнати кримських татар мусульман винними і призначити покарання у вигляді позбавлення волі в колонії посиленого режиму на терміни: Рустему Емірусеїнову – 18 років з обмеженням на 1,5 року нагляду, Арсену Абхаїрову – 15 років, Ескендеру Абдулганієву – 16 років», – йдеться в повідомленні

29 січня 2020 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону почав розгляд справи фігурантів красногвардійської «справи кримських мусульман» по суті.

Нагадаємо:

  • 14 лютого 2019 року в Криму в трьох будинках кримських татар в смт. Октябрьське російські силовики провели обшуки. Кримчанина Рустема Емірусеїнова відвезли в управління ФСБ в Сімферополі. Перед цим в управління ФСБ відвезли також Ескендера Абдулганієва і Арсена Абхаїрова.
  • 15 лютого в Сімферополі «Київський райсуд» заарештував трьох затриманих кримських татар за підозрою в участі в забороненій в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».