На Донбасі окупанти не дотримуються режиму припинення вогню

Новини
Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

На Донбасі минулої доби в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) російські окупанти двічі порушили режим всеосяжного припинення вогню, обстрілявши українські позиції з протитанкового гранатомету та стрілецької зброї. Втрат у підрозділах Об’єднаних сил не було.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Упродовж минулої доби, 19 жовтня, збройні формування Російської Федерації двічі порушили домовленості, що вступили в дію 27 липня 2020 року. Зокрема, режим припинення вогню противник порушив поблизу населеного пункту Луганське, застосувавши на цій ділянці ручний протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю», – йдеться у повідомленні.

У штабі зазначили, що неприцільні постріли не становили загрози життю і здоров’ю, тому українські бійці вогонь у відповідь не відкривали.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень не було.

Крім того, в районі Авдіївки, всупереч домовленостям, досягнутим у рамках Тристоронньої контактної групи, задокументовано проліт ворожого БПЛА із перетином лінії розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби безпілотник противника було подавлено, що унеможливило його подальше використання.

Нагадаємо:

  • 18 жовтня на Донбасі за минулу добу в зоні проведення ООС російські окупанти двічі порушили режим всеосяжного припинення вогню біля Авдіївки. Втрат серед підрозділів об’єднаних сил не було.