ОБСЄ виявила на окупованому Донбасі майже 200 танків та САУ поза місцями зберігання

Новини

СММ ОБСЄ виявила майже 200 одиниць озброєння, половину з якого становлять танки, розміщені за межами виділених місць зберігання в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей. Серед виявленого озброєння – майже 100 танків, а також буксирувані та самохідна артилерія, зенітно-ракетні комплекси. Техніка була зафіксована 20, 25 та 26 жовтня.

Про це повідомляється у щоденному звіті № 256/2020, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 27 жовтня 2020 року.

«Місія також зафіксувала 193 одиниці озброєння, розміщені за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей — усі на полігонах», – йдеться у звіті.

  • За минулу добу, 27 жовтня, в смугах відповідальності українських підрозділів російсько-окупаційні війська чотири рази порушили домовленості, які набули чинності 27 липня 2020 року.
  • Віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що термін в один рік для завершення війни на Донбасі, який озвучував президент України Володимир Зеленський, слід розуміти як термін, відведений на спробу реалізувати сценарій, прописаний в Мінських угодах.