Через КПВВ на Донбасі за тиждень пропустили понад 800 осіб

Новини
КПВВ
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

За тиждень через контрольні пункти в’їзду-виїзду на Донбасі лінію розмежування перетнули понад 800 осіб: через КПВВ «Станиця Луганська» пройшли 681 осіб, з них – 26 осіб на контрольовану територію, а 655 – в сторону тимчасово непідконтрольної Луганщини. До 15 листопада включно, за наказом командувача операції Об’єднаних сил, тимчасово призупинено пропуск через КПВВ «Станиця Луганська».

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

«Громадяни мають можливість перетнути лінію розмежування в цьому КПВВ за окремим рішенням командувача при наявності документально підтверджених обставин соціально-гуманітарного характеру. Також на тимчасово окуповану територію України пропускаються громадяни в разі проходження до місця реєстрації. У цей період через КПВВ «Новотроїцьке» 102 громадянина та 28 транспортних засобів потрапили на контрольовану територію, одночасно 172 громадянина та 29 транспортний засіб проїхали на тимчасово окуповану територію України. Сьогодні станом на 14:00 в контрольному пункті «Новотроїцьке» в обох напрямках лінію розмежування перетнули 149 громадян і 22 автомобілі», – повідомили в ДПСУ.

Контрольні пункти «Мар’їнка» і «Новотроїцьке» продовжують функціонувати за графіком осіннього періоду з 07:00 до 18:30. Однак щоденне переміщення громадян блокується НВФ.

Дорожній коридор «Донецьк – Курахове», в рамках якого функціонує КПВВ «Мар’їнка», залишався повністю заблокований з боку НВФ.

Нагадаємо:

  • З 25 вересня окупанти в так званій «ЛНР» обмежили для жителів непідконтрольної Україні території в’їзд і виїзд через КПВВ «Станиця Луганська». Перетинати лінію розмежування громадянам з реєстрацією в «ЛНР» можна лише раз на місяць.
  • У «ЛНР» будуть відправляти на обов’язкову 14-денну обсервацію всіх громадян, які прибули з підконтрольній території України через єдиний працюючий на лінії розмежування в Луганській області КПВВ «Станиця Луганська». У той же час ця вимога не застосовується до осіб, які прибули з Росії і так званої «ДНР».
  • З 15 жовтня за наказаом Командувача ООС пропуск осіб через КПВВ «Станиця Луганська» тимчасово припинений через бездіяльність окупаційної адміністрації РФ, яка призвела до швидкого поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на тимчасово окупованій території Луганщини. Як виняток, за наявності документально підтверджених життєво важливих підстав соціально-гуманітарного характеру, Командувач ООС може прийняти окреме рішення щодо пропуску осіб через цей КПВВ.