В Ощадбанку пояснюють, що до 1 січня продовжено термін дії пенсійних карток лише пенсіонерів-переселенців

Новини
Фото: pfu.gov.ua

Ощадбанк продовжив дію електронних пенсійних посвідчень (ЕПП), які одночасно є банківськими картками, до 1 січня 2021 року. Однак це стосується виключно карток пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це порталу «Донецкие новости» повідомили в колл-центрі Ощадбанку.

Зокрема, в жовтні деякі пенсіонери зіткнулися з тим, що в зв’язку з закінченням терміну дії їх картки ЕПП були заблоковані. Їм приходило повідомлення, що нова картка випущена банком автоматично і очікує в відділенні.

«У зв’язку з обставинами карантину я не маю можливості через здоров’я з’явитися в банк для отримання картки. Як було оголошено в ЗМІ – прострочені картки продовжили до 1 січня 2021 року. Дзвоню в контакт-центр, вони відмовляються розблокувати мою картку, у всіх одна відповідь – картка закрита», – розповіла одна з пенсіонерок.

В Ощадбанку підтвердили, що продовження терміну дії прострочених карток до 1 січня стосується виключно внутрішньо переміщених осіб.

«Хочемо звернути вашу увагу, що продовжити картку можливо саме по рахунках, які були відкриті як внутрішньо переміщеним особам … У всіх інших випадках, картка буде неактивна після закінчення терміну її дії», – акцентували в колл-центрі фінустанови.

Як повідомлялося раніше, Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб до 1 січня 2021 року. При цьому нові картки очікують переселенців у відділенні. Але якщо у ВПЛ немає можливості забрати їх, то переселенець може і далі знімати кошти та розраховуватися своєю старою карткою до 1 січня.

Нагадаємо:

  • Ощадбанк продовжив до 1 січня 2021 року дію платіжних карток переселенців, обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», через карантин і тимчасові обмеження, викликані COVID-19.
  • Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що пенсіонери з непідконтрольного Донбасу зможуть отримувати пенсії, навіть якщо їх карти Ощадбанку вже прострочені, а вони не можуть перетнути КПВВ через карантин. Рішенням Кабміну знято обмеження щодо верифікації в 60 днів до того, як буде завершено повністю карантин.