Байден готовий працювати з європейськими лідерами над вирішенням військового конфлікту на сході України

Новини
Вице-президент США Джо Байден Фото: Reuters

Обраний президент США Джо Байден під час телефонних розмов з європейськими лідерами обговорив готовність допомагати Україні. З рішенням військового конфлікту.

Про це повідомляє CBS News.

Під час дзвінка з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном вони обговорили «COVID-19 та сприяння глобальній безпеці здоров’я; досягнення стійкого економічного відновлення; боротьбу зі зміною клімату; зміцнення демократії та спільну роботу над такими проблемами, як Західні Балкани та Україна. Обраний президент висловив зацікавленість у співпраці з Великобританією, НАТО та ЄС щодо спільних трансатлантичних пріоритетів».

У розмові з Макроном Байден висловив інтерес до спільної роботи «над вирішенням конфліктів в Україні».

Нагадаємо:

  • 3 листопада в США пройшли вибори нового президента. Усього у виборчому бюлетені було вісім кандидатів, але традиційно головними конкурентами стали кандидати від Республіканської та Демократичної партій – чинний президент США Дональд Трамп (Donald Trump) і колишній віцепрезидент часів президента Барака Обами Джозеф Байден (Joseph Biden).
  • У Сполучених Штатах кандидат від Демократичної партії Джозеф Байден (Joseph Biden) переміг на президентських виборах, заручившись підтримкою понад 270 голосів вибірників, що дозволяє стати йому 46-м президентом США. Разом з тим чинний президент і кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп (Donald Trump) не визнає свою поразку і буде оскаржувати результати виборів.