Головлікар «Феофанії» розповів, скільки коштує лікування Зеленського

Новини
Зеленского

Середня ціна на лікування в лікарні «Феофанія» коронавірусної інфекції – 7,8 тис грн. Президента України Володимира Зеленського, у якого 9 листопада виявили коронавірус, відправили лікуватися в лікарню на тих же умовах, що і інших пацієнтів. Зеленський почувається добре.

Про це Інтерфакс-Україна заявив головний лікар «Феофанії» Ігор Семенів.

За його словами, сума може змінюватися, адже залежить від препаратів і процедур, які роблять пацієнтові.

«Не щодня роблять КТ і тест, препарати можуть змінювати залежно від симптоматики. Для президента немає окремого бюджету. Він перебуває в лікарні рівно на тих самих умовах, що й інші», – сказав він.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк наголошує, що поширювана інформація про нібито «захмарні тарифи» на лікування президента України Володимира Зеленського від COVID-19 у лікарні «Феофанія» не відповідає дійсності.

«Єдина відмінність перебування Володимира Зеленського у «Феофанії» від будь-якого іншого пацієнта – це наявність у нього комунікаційного обладнання та ліній спецзв’язку для роботи онлайн. Будь-які повідомлення про «захмарні тарифи» у «Феофанії» абсолютно не відповідають дійсності. «Більше того, скажу, що в столиці далеко не «Феофанія» тримає першість із вартості одного дня лікування коронавірусного пацієнта», – сказав він.

«Феофанія» з початку вересня почала приймати пацієнтів із коронавірусною інфекцією і прийняла вже 120 осіб. «І бюджет для кожного – однаковий. І це зовсім не 2,7 млн грн, узятих із нізвідки. Такі витрати на пацієнта взагалі важко уявити», – головний лікар «Феофанії» Ігор Семенів.

Раніше Зеленський і глава Офісу президента Андрій Єрмак захворіли COVID-19.

  • 13 листопада в Україні зафіксовано 11 787 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 за добу. Це є найвищим показником від початку пандемії.
  • Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на засіданні Кабінету міністрів про те, що в країні запроваджують карантин вихідного дня. Кабмін обіцяє «допомогу» бізнесу: компенсація частини зарплат робітників, допомога у виплаті кредитів, кредитні канікули і визнання карантину форс-мажором.