Середня явка в другому турі виборів мерів в Україні склала 24% – ЦВК

Новини
Фото Reuters

Середня явка виборців у другому турі виборів мерів семи українських міст у неділю, 15 листопада, станом на 20.00 склала 24%.

Про це повідомила прес-служба Центральної виборчої комісії.

Найвищий показник явки серед семи міст зафіксовано в Кам’янець-Подільському (Хмельницька обл.) – 34,29% (26751 виборець). Найнижча явка – в Сумах (19,02%, або 43747 виборців).

У ЦВК нагадали, що ці відомості не носять офіційний характер, оскільки вони надходять до Центрвиборчкому від органів ведення Державного реєстру виборців, які отримують цю інформацію від територіальних виборчих комісій будь-якими засобами зв’язку, в тому числі по телефону або по електронній пошті.

Місцеві вибори організовують і проводять відповідні територіальні виборчі комісії (ТВК). Результати голосування по виборам депутатів місцевих рад та міських голів повинні бути встановлені ТВК не пізніше ніж на п’ятий день з дня повторного голосування, тобто до 20 листопада включно.

За даними ОПОРИ, явка склала 23,9%.

Нагадаємо:

  • 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори, на яких українці обирали депутатів місцевих, районних та обласного рад, голів міст, селищ і сіл. Вибори проводилися за новим Виборчим кодексом, який передбачає пропорційну систему виборів депутатів з відкритими списками до місцевих рад тих населених пунктів, де зареєстровано понад 10 тис. виборців. Вибори в територіальних громадах з меншим числом виборців проходили за мажоритарною системою.