Резніков: До кінця року відкриють сервісний центр на КПВВ «Новотроїцьке», в наступному – центри будуть на всіх КПВВ

Новини
ЦНАП
ЦНАП на КПВВ «Щастя» Фото: facebook.com/MinReintegration

У середині грудня міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України планує відкрити багатофункціональний сервісний центр на КПВВ «Новотроїцьке» у Донецькій області. В наступному році такі центри будуть облаштовані на всіх КПВВ на лінії розмежування на Донбасі та на адмінкордоні з Кримом.

Про це повідомив віцепрем‘єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Він зазначив, що сервісний центр у Новотроїцькому споруджується за аналогом центру у місті Щастя Луганської області, який запрацював з 10 листопада.

«Щастя – це новий стандарт. І вже за місяць такий же центр буде відкрито і у Новотроїцькому. Наші громадяни з окупованих територій повинні мати можливість отримувати всі послуги, які надає Україна. Вони повинні відчувати і розуміти, що державі є до них діло. Я неодноразово казав, що моя мета – вийти на кордон з Росією ще до фактичної деокупації наших територій. Через людей. Через їхні серця і розуми, – завдяки турботі і сервісам. І я бачу, що це можливо», – сказав Резніков.

Він вказав, що на КПВВ у Новотроїцькому усі громадяни України по обидва боки лінії дотику, зможуть отримати усі соціальні та адмінпослуги, безоплатну правову допомогу, тут передбачені відділення Ощадбанку, Нової пошти, кімнати матері і дитини, аптека і магазин супутніх товарів «ОСТО».Також можна буде скористатися соцпрограмами, у тому числі – медичними, такими як «Доступні ліки» тощо.

Віцепрем‘єр додав, що цього року буде модернізовано сервісну зону і на КПВВ «Чонгар» на адмінмежі із Кримом, а наступного року сервісні центри будуть споруджені на всіх існуючих КПВВ.

«Наша мета – повернення Донеччини, Луганщини та Криму, розвиток цих регіонів. Будівництво інфраструктурних об‘єктів, залізниці (до речі, сьогодні вже на порядку денному проект залізниці на Луганщині), налагодження умов для ведення бізнесу – від мікропідприємництва до великих заводів», – додав Резніков.

Нагадаємо:

  • 10 листопада Україна відновила роботу семи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі: «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське» в Донецькій області, а також «Станиця Луганська» та нові КПВВ «Щастя» і «Золоте» в Луганській області.
  • За даними Держприкордонслужби, з семи КПВВ на лінії розмежування на Донбасі пропуск людей в обидві сторони зараз відбувається тільки на КПВВ «Станиця Луганська».