Колишнього «віце-мера» Євпаторії затримали за великий хабар

Новини

Російські правоохоронці затримали колишнього «першого заступника глави адміністрації Євпаторії» Кирила Вавренюка за підозрою в отриманні великого хабара.

Про це повідомила пресслужба «Головного слідчого управління по Криму і Севастополю».

За даними слідства, «будучи першим заступником голови Євпаторійської адміністрації, навесні 2018 року посадовець отримав через посередника хабар у великому розмірі у вигляді об’єкта капбудівництва. Це стало винагородою за затвердження схеми розташування земельної ділянки на кадастровому плані та попереднє погодження передачі в оренду без торгів муніципальних земель. Через деякий час перший віце-мер підписав постанову, якою задовольнив інтереси хабародавця».

Порушено кримінальну справу за фактом отримання хабара у великому розмірі (пункт «в» частини 5 статті 290 КК РФ).

Вавренюка доставили в «слідчий відділ СК по Євпаторії» для слідчих дій.

З 2004 по 2010 роках Вавренюк працював в органах прокуратури Сімферополя і в прокуратурі Автономної Республіки Крим. У 2010-2014 році був прокурором Євпаторії.

Після окупації Криму в 2014-2017 роках працював помічником «прокурора Залізничного району Сімферополя», а також в «органах прокуратури і СКР» РФ. В травні 2017 року був призначений «першим заступником глави адміністрації» Євпаторії. Влітку 2020 року обійняв посаду «заступник голови міської адміністрації».

У вересні «ГСУ СК по Криму» порушило справу щодо іншого заступника глави адміністрації Євпаторії, а також чинного і колишнього заступників директора МКУ «Управління капітального будівництва адміністрації міста Євпаторії». Їм інкримінували отримання хабара групою осіб за попередньою змовою в особливо великому розмірі. Зокрема, 10,5 мільйона рублів надійшли на банківські рахунки афілійованих із зловмисниками фірм. З огляду на визнання провини, суд помістив їх під домашній арешт.

  • В окупованому Криму співробітники ФСБ 3 квітня 2019 року затримали главу «міської адміністрації» Євпаторії Андрія Філонова, який підозрюється в перевищенні посадових повноважень, в результаті яких завдано збитків в 35 млн рублів.
  • 30 жовтня 2020 року «Залізничний суд Сімферополя» засудив Філонова до 3 років і 8 місяців колонії-поселення у справі про махінації з землею. Він також не зможе займати адміністративні посади протягом півтора років після звільнення.