У Криму розсипається траса за 6 мільярдів рублів

Новини

У Криму практично розсипається траса Дубки-Левадки, побудована окупантами за 6 мільярдів російських рублів.

Про це повідомляє QARADENIZ PRODUCTION.

«Недалеко від моста через залізничні колії обсипалася частина узбіччя. Це вже друге обвалення на цій трасі. Подібний обвал стався тут на початку листопада. Цього разу, як і тоді, обвал швидко засипали. Але на свіжозбудованої трасі чимало ділянок, де змило грунт і щебінь, а на узбіччях утворилися діри. Водії з побоюванням їздять і сумніваються в міцності наспіх побудованих доріг», – повідомляється в сюжеті.

Російський президент Володимир Путін 27 серпня в окупованому Криму відкрив рух по одній з ділянок автотраси «Таврида», введення в експлуатацію 250 кілометрів якої від Керчі до Севастополя планували до кінця 2020 року. Путін проїхався за кермом президентського лімузина по трасі і доручив побудувати більше з’їздів з неї в бік моря «для зручності туристів».

Нагадаємо:

  • Генеральним підрядником будівництва дороги була визначена компанія ЗАТ «ВАД» (Санкт-Петербург), яка в 2014 році увійшла до списку «королів держзамовлення» за версією Forbes, зайнявши з отриманими з держбюджету 35 млрд. руб. п’яте місце. Підряд на будівництво «Тавриди» компанія отримала без конкурсу.
  • На початку серпня 2017 року прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв повідомив, що підписав розпорядження за видатками бюджету на 2018 рік і період 2019-2020 років, де передбачено 14,36 млрд руб на будівництво «Тавриди» в Криму.
  • 20 листопада 2017 року «Служба автодоріг Республіки Крим» уклала контракт на будівництво на півострові автотраси «Таврида» вартістю 137 млрд рублів з Вологодської компанією «ВАД».
  • У січні 2018 року США розширили санкційний список, запроваджений через агресію РФ в Україні, додавши в нього АТ «ВАД», а також її керівників: генерального директора Валерія Абрамова і його першого заступника Віктора Перевалова. У березні 2019 року Перевалов, який на той момент був уже гендиректором ЗАТ «ВАД», був включений у санкційний список СНБО України.
  • Робочий рух двома смугами траси від Керчі до Сімферополя (близько 190 км) було відкрито в кінці грудня 2018 року, ще двома – в липні 2020 року. Вартість вже побудованих ділянок дороги загальною довжиною 250,7 км складає близько 150 млрд рублів. Кошти передбачені «Федеральною цільовою програмою розвитку Криму і Севастополя».