Прикордонники заборонили на 3 роки в’їзд в Україну російській телеведучій за відвідування Криму

Новини
Ведуча новин російського телеканалу «РБК» Світлана Чебан Фото: facebook.com/sveta.ceban

Українські прикордонники заборонили на 3 роки в’їзд в Україну ведучій новин російського телеканалу «РБК» Світлані Чебан через незаконне відвідування окупованого Криму у 2018 році.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як зазначається, громадянку Молдови, яка слідувала автобусом на в’їзд в Україну та планувала транзитом проїхати до Росії, прикордонники зупинили у Вінницькій області при перетині українського кордону в пункті пропуску «Могилів-Подільський».

Під час паспортного контролю відносно неї спрацювала база даних прикордонного відомства, адже до її спроби перетнути кордон співробітники ДПСУ вже мали попередню інформацію про її незаконні подорожі в окупований Крим.

«Для з’ясування всіх обставин була проведена додаткова перевірка. Як вдалося встановити, 39-річна жінка працює ведучою новин на російському телеканалі «РБК», а до цього – на низці інших каналів. Влітку 2018 року дана особа в порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї відвідувала український півострів. На нього вона потрапляла з території РФ», – зазначили у відомстві.

За такі дії прикордонники відмовили іноземці в перетинанні кордону і на 3 роки заборонили в’їзд в Україну. Наразі її повернуто у зворотному напрямку до Молдови.

Як повідомляє видання Українська правда з посиланням на свої джерела, мова йде про телеведучу каналу «РБК» Світлану Чебан. У своєму Instagram вона має докази відвідин окупованого Криму в 2018 році.

Нагадаємо:

  • 19 листопада українські прикордонники не пропустили до України та заборонили на три роки в’їзд на українську територію російському актору Кирилу Гребенщикову, який минулого року незаконно відвідував окупований Крим.
  • 26 листопада прикордонники не дозволили в’їхати до України оператору Russia Today, який мав намір проїхати автомобілем з Молдови до РФ – раніше пропагандист незаконно відвідував окупований Крим.