На Донбасі окупаційні військові об’єднання укомплектовані лише на 80 відсотків – ГУР

Новини
Фото: AP

На Донбасі укомплектованість окупаційних військових об’єднань становить до 80 відсотків. При цьому більш укомплектованими є тилові частини та підрозділи забезпечення бойовиків.

Про це в ефірі передачі «Донбас. Реалії» повідомив представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький, коментуючи проведення російською окупаційною адміністрацією перевірки мобілізаційної готовності 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів.

«Проблема, яка пов’язана з мобілізаційними ресурсами, була виявлена під час перевірок 1 та 2 армійського корпусів комісією генерального штабу Збройних Сил Росії, і в авральному порядку зараз здійснюється усунення недоліків», – сказав Скібіцький.

За даними воєнної розвідки України, штатна чисельність російських окупаційних військ на окупованому Донбасі становить 35,5 тисяч осіб. У 1-му та 2-му армійських корпусах проходять службу близько 3 тисяч кадрових військових ЗС РФ.

Проте, за інформацією ГУР, відмічається відтік військовослужбовців з частин 1 та 2 АК та зменшення мобілізаційного ресурсу. Це зумовлено тим, що внаслідок важких соціально-економічних умов велика частина населення так званих «республік» виїжджає на територію Росії.

У цих умовах російська окупаційна адміністрація всіляко блокує виїзд за межі квазіреспублік громадян віком від 18 до 50 років, зазначив Скібіцький.

Нагадаємо:

  • У листопаді 2020 року на окупованому Донбасі командування Збройних сил РФ активізувало заходи з підтримання у готовності до застосування з’єднань і частин армійських корпусів російсько-окупаційних військ. В ОРДЛО оголошений призов чоловіків для проходження зборів з резервістами у польових таборах.