Турецький агент Кремля звинуватив ЦЖР у роботі на СБУ і Фетхуллаха Ґюлена

Новини
Унвер Сель, голова фіктивної «Федерації кримськотатарських дернеківТуреччини» Фото: kirimkalkinmavakfi.com

Фігурант розслідування про агентів впливу РФ у Туреччині, член Міжнародної Асоціації «Друзів Криму» Унвер Сель повідомив турецькім медіа про те, що Центр журналістських розслідувань ставить до нього питання, характерні для спецслужб, а не для журналістів. 

Про це пише Центр журналістських розслідувань

Голова фіктивної «Федерації кримськотатарських дернеків Туреччини» Унвер Сель звернувся до турецького видання Dik Gazete із повідомленням про те, що до нього надійшов лист із запитаннями від Центру журналістських розслідувань.

Характер запитань Унвер Сель розцінив як «розвідницький, а не журналістський», та назвав журналістське звернення «українською шпигунською діяльністю». 

dikgazete

Також він охарактеризував сайт Центру журналістських розслідувань як такий, що «складається з діяльності СБУ та зливів FETÖ» (терористичної організації прибічників Фетхуллаха Ґюлена, якого влада Туреччини вважає організатором спроби державного перевороту у 2016 році). 

Центр журналістських розслідувань під час підготовки дослідження «Унвер. Друг окупації Криму з Туреччини» надіслав на адресу члена Асоціації «Друзів Криму» Унвера Селя низку запитань. Зокрема, кореспондент Центру Євгеній Лешан просив Селя відповісти, як часто він їздить до окупованого Криму, за чий рахунок, чи отримує дозвіл України та чи усвідомлює він, що в’їзд до окупованого Криму порушує законодавство України. Однак Унвер Сель не відповів на запит.

Нагадаємо:

  • Міжнародна асоціація «Друзів Криму» була створена російськими урядовими структурами в окупованому Криму у 2017 році з метою легалізації незаконного «референдуму» і подальшої спроби РФ анексувати Крим, скасування західних санкцій проти РФ та зняття «кримського питання» зі світового порядку денного.
  • Центр журналістських розслідувань у циклі «Друзі окупації Криму» розкриває імена агентів впливу Кремля у різних країнах та джерела фінансування їхніх організацій.