ВМСУ провели протидиверсійні навчання за стандартами НАТО, управління якими відбувалось англійською мовою

Новини
Фото: Facebook ВМС ЗС України

ВМС України провели протидиверсійні навчання з командирами дивізіонів надводних кораблів, які базуються в Одесі. При цьому заняття проходили з використанням стандартів НАТО, а управління кораблями здійснювалось виключно англійською мовою з використанням голосових процедур Північноатлантичного альянсу.

Захід проводився під керівництвом командувача ВМСУ Олексія Неїжпапи, повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил.

Навчання розділили на декілька етапів. Військові моряки відпрацювали організацію протипідводнодиверсійної боротьби в пункті постійної дислокації, обстеження підводної частини кораблів за участю військових водолазів, протидії повітряним апаратам противника і використання БПЛА для захисту своїх баз, вихід корабельно-катерної групи до району зосередження, універсальну оборону при переході морем тощо.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

Фактично військовослужбовці дивізіону виконали весь обсяг завдань з протидії підводним диверсантам, морському десантові та літальним апаратам противника.

Водночас для учасників інструкторсько-методичного заняття було продемонстровано вихід і тактичне маневрування корабельно-катерної групи із пошуку підводних диверсантів і організації охорони та оборони групи на необладнаній стоянці кораблів.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

«Основною метою навчань було обговорення з командирами дивізіонів проблемних питань у напрямку застосування і шляхів їх вирішення, формування спільного розуміння у порядку проведення подібних заходів та під час виконання бойових завдань, а також визначення основних напрямів підготовки корабельно-катерного складу Військово-Морських Сил ЗС України на наступний рік», – зазначив Неїжпапа.

Фото: Facebook ВМС ЗС України

За попередніми оцінками, особовий склад флотилії впорався з усіма визначеним завданнями.

Нагадаємо:

  • 10 жовтня 2020 року група катерів ВМС ЗС України разом з ракетним есмінцем Королівських ВМС Великої Британії HMS Dragon провели в акваторії Чорного моря спільні тренування типу PASSEX. Крім того, британські та українські військові спільно відпрацювали корабельні та антисаботажні тренування на борту британського корабля.