На КПВВ «Новотроїцьке» добудовують сервісний центр

Новини
КПВВ

На КПВВ «Новотроїцьке» добудовують модульний сервісний центр для громадян, що перетинають лінію розмежування.

Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

«У типовому проєкті сервісного центру передбачено ЦНАП, відділення банку та пошти, фельдшерський та акушерський пункт тощо.

Завдяки таким багатофункціональним сервісним центрам значно полегшиться взаємодія з державою для громадян України, що опинилися в окупації», – зазначив Кириленко.

У середині грудня міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України планує відкрити багатофункціональний сервісний центр на КПВВ «Новотроїцьке» у Донецькій області. В наступному році такі центри будуть облаштовані на всіх КПВВ на лінії розмежування на Донбасі та на адмінкордоні з Кримом.

На КПВВ у Новотроїцькому усі громадяни України по обидва боки лінії дотику, зможуть отримати усі соціальні та адмінпослуги, безоплатну правову допомогу, тут передбачені відділення Ощадбанку, Нової пошти, кімнати матері і дитини, аптека і магазин супутніх товарів «ОСТО».Також можна буде скористатися соцпрограмами, у тому числі – медичними, такими як «Доступні ліки» тощо.

Нагадаємо:

  • 10 листопада Україна відновила роботу семи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі: «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське» в Донецькій області, а також «Станиця Луганська» та нові КПВВ «Щастя» і «Золоте» в Луганській області.
  • За даними Держприкордонслужби, з семи КПВВ на лінії розмежування на Донбасі пропуск людей в обидві сторони зараз відбувається тільки на КПВВ «Станиця Луганська».