«Суд» у Криму оштрафував матір політв’язня Сервера Мустафаєва через пікет на підтримку сина

Новини

«Бахчисарайський районний суд» в окупованому Криму оштрафував матір координатора об’єднання «Кримська солідарність», фігуранта «справи кримських мусульман» (другого бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір») Сервера Мустафаєва Венеру Мустафаєву на 1000 рублів за проведення пікету на підтримку сина під час обмежень по COVID-19.

При цьому її не пускали на засідання суду, повідомляє Крим.Реаліі.

Суд виніс рішення про штраф за статтею 20.6.1 КпАП Росії («Невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації або загрози її виникнення»). Захист має намір оскаржити рішення суду.

«Сьогодні о 12:57 ми з Венерою Мустафаєвої прибули в Бахчисарайський районний суд, пристав Подолякін не пустив мене в будівлю суду, чому я підкорилася. Ми почекали 10 хвилин і знову спробували зайти в суд. Нас пустили, зареєстрували, і о 13:17 ми у залу засідань очікували початку судового засідання, щоб нас запросили в зал. Ми прочекали близько двох годин біля залу суду. Я цікавилася кілька разів коли почнеться засідання, нам постійно говорили очікувати, після цього нас запросили в зал на оприлюднення. І на оголошенні я зрозуміла, що суддя прийняла рішення під час нашої відсутності, і що Венера Мустафаєва оштрафована на 1000 рублів», – розповіла кримський адвокат Ліля Гемеджі.

Сервер Мустафаєв Фото: Facebook Крымская солидарность

  • Південний окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону виніс вирок фігурантам «справи кримських мусульман» (другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір»). Ернес Аметов був визнаний невинним і звільнений в залі суду.
  • Марлен Асанов – 19 років колонії суворого режиму
    Мемет Бєлялов – 18
    Тимур Ібрагімов – 17
    Сейран Салієв – 16
    Сервер Мустафаєв – 14
    Сервер Зекірьяев – 13
    Едем Смаїл – 13.
  • «Кримська солідарність» від імені родичів заарештованих і активістів зробила офіційну заяву, вимагає: 1. Негайно припинити кримінальне провадження. 2. Звільнення активістів в залі суду. 3. Повноцінного і всебічного розслідування обставин даної кримінальної справи, яка носить явно політичний і сфабрикований характер.