В Ощадбанку пояснили, як клієнтам-переселенцям не стати жертвами шахраїв

Новини
Фото: oschadbank.ua

В Ощадбанку пояснили, як клієнтам-переселенцям не стати жертвами шахраїв. Це може статися якщо вони передадуть їм данs своєї карти.

Про те, як не потрапити на виверти шахраїв, розповіли в Ощадбанку, повідомляє портал «Донецкие новости».

У колл-центр Ощадбанку переселенці і інші клієнти банку звертаються для вирішення різних питань. Питання операторам «гарячої лінії» задають і в текстовому форматі.

Так, одна з клієнток залишила запит, на який отримала відповідь від користувача Svetlanavalter: «Ощадбанк. Добрий день, для перевірки інформації та вашого питання вкажіть номер телефону – наші фахівці зв’яжуться з вами».

Жінка залишила свій номер телефону, після чого їй надійшов дзвінок. Той хто дзвонив, представився співробітником Ощадбанку, підтвердив, що був залишений запит з проблеми. «Це дійсно вселяє довіру», – зазначила клієнтка банку.

Далі «співробітник» банку запитував дані карти, однак жінка вже зрозуміла, що має справу з шахраями. «Коли запропонували назвати CVV-код, все стало на свої місця і розмова була закінчена. Потім протягом 10 хвилин мені подзвонили з іншого номера і знову сказали, що це наша служба безпеки, раз їм код не дали, дайте нам. Ну, природно, отримали відмову», – ділиться клієнтка Ощадбанку.

Також вона повідомила, що після відмови і публікації номера телефону шахраїв їй стали дзвонити і погрожувати розправою. За фактом погроз жінка буде звертатися до правоохоронних органів.

На це повідомлення у Ощадбанку відповіли, що логін Svetlanavalter і зазначені жінкою номери телефонів не належать банку. «Ви правильно зробили, не повідомивши дані карти, оскільки співробітники банку не запитують таку інформацію. Номери телефону зафіксовані і будуть передані в службу безпеки, дякуємо вам за інформацію», – йдеться у відповіді банку.

Надійшла відповідь і від адміністратора колл-центру: «Спасибі за сигнал. Звертаємо увагу, що офіційний представник Ощадбанку на порталі «Мінфін» на даний момент тільки один і його логін OschadbankUA. Рекомендуємо не передавати дані і не реагувати на повідомлення з інших логінів, які можуть намагатися видавати себе за співробітників банку. Повідомляйте про такі підозрілих запитах модератору сайту».

Як повідомлялося, Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб (ВПО), термін дії яких спливає під час карантину, до 1 березня 2021 року.

Нагадаємо: