НАБУ ініціює арешт заступника глави Офісу президента Татарова з правом на заставу – Ситник

Новини
Заступник керівника Офісу президента України Олег Татаров Фото: 24tv.ua

Заступнику глави Офісу президента Олегу Татарову проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Про це заявив в інтерв’ю «Настоящее время» директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, пише Укрінформ.

“НАБУ ініціює арешт з можливістю внесення застави, але яке рішення прийме прокурор, я не знаю” , – сказав директор НАБУ.

21 грудня Олег Татаров прийшов до НАБУ, де отримав повідомлення про підозру. Також він написав заяву про тимчасове призупинення виконання своїх посадових обов’язків і їх передачу іншій посадовій особі.

Адвокат Татарова Олександр Кузьменко поінформував, що кримінальне провадження НАБУ стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва, а не «квартир для Нацгвардії».

5 серпня на сайті Президента України з’явився указ про призначення заступником керівника Офісу президента Олега Татарова, який відповідатиме за правоохоронний напрямок. До компетенції Татарова буде входити формування державної політики у сфері правоохоронної діяльності, експертно-аналітичне забезпечення роботи ОП, забезпечення гарантій національної безпеки держави у сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції та захисту прав людини.

За кілька хвилин до появи указу на сайті Президента, в реєстрі НАЗК з’явилася декларація Олега Татарова як кандидата на посаду заступника ОП. Для її детального аналізу потрібно трохи часу, але один важливий момент відзначимо. 

Це призначення викликало значний резонанс в українському суспільстві, адже Татаров — не просто раніше люстрований керівний співробітник МВС часів Захарченка-Януковича. А один із їхніх умовних адвокатів – бо саме він публічно виправдовував криваві силові дії проти учасників Революції Гідності, а як заступник начальника Головного слідчого управління МВС міг мати безпосереднє відношення до фабрикації справ проти них.