Як мешканців окупованого Донбасу планують вакцинувати проти COVID-19

Новини
вакцинацию

Для того, щоб мешканцям окупованого Донбасу вакцинуватися від COVID-19, їм необхідно приїхати на контрольовану Україною територію. У пріоритеті лікарі та літні люди. Уряд планує обговорити питання вакцинації на окупованих територіях із міжнародними організаціями.

Про це розповів «Суспільному» міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков.

«Ми можемо запропонувати людям вакцинування на підконтрольній території, але ж воно не робиться онлайн — люди повинні мати можливість в’їхати. Якщо окупаційні режими продовжать блокування, люди просто не зможуть потрапити сюди. Їх вирахувати не проблема, вони в реєстрах. Усі 272 тисячі мають електронні посвідчення, електронний кабінет, тому комунікація з ними — не проблема», — запевняє міністр.

Олексій Резніков Фото: investigator.org.ua

На засіданнях Тристоронньої контактної групи вакцинацію не обговорювали, бо поки розв’язання потребують питання про відкриття КПВВ та взаємне звільнення утримуваних людей.

  • В Україні затвердили план вакцинації населення від COVID-19. Документ розробили фахівці Міністерства охорони здоров’я разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ. Мета плану – протягом 2021-2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 не менше 50% населення України (20 млн осіб).