Путін виправдовує продаж вкраденого у України майна в Криму нестачею грошей

Новини
Президент РФ Володимир Путін Фото: РИА Новости

Президент РФ Володимир Путін заявив, що продаж майна окупованого Криму необхідна через потребу півострова в інвестиціях.

«Нам потрібно залучати туди (до Криму, – ред.) ресурси відповідні. Крим неодноразово звертався з тим, щоб вносити федеральні гроші туди. З урахуванням бюджетних обмежень, пов’язаних з пандемією, це досить складно робити, а підприємства повинні розвиватися. Тому керівництво Криму приймає рішення залучати і приватні гроші, з цим пов’язано», – сказав Путін на засіданні російського Держради.

«Глава Криму» Сергій Аксенов заявив, що «уряд» Криму компенсує 50% витрат на виноградники і сади компанії «Южный проект», яка належить банку «Росія», і 14 грудня купила за 5,327 мільярда рублів на незаконно організованому окупантами аукціоні АТ «ПАТ «Массандра», створене на базі вкраденого у України НВАО «Масандра.

Нагадаємо:

  • 14 грудня 2020 року компанія «Южный проект», яка належить банку «Россия», купила за 5,327 мільярда рублів на незаконно організованому окупантами аукціоні АТ «ПАТ «Масандра», створене на базі вкраденого у України НВАО «Масандра». Три роки тому ця ж компанія купила за 1,5 млрд рублів вкрадений у України завод шампанських вин «Новий Світ».
  • В МЗС заявили, що продаж в окупованому Криму дочірній структурі банку «Россия» вкраденого у України НВАО «Масандра» є юридично нікчемним рішенням, яке порушує міжнародне гуманітарне право (МГП). Росія, як держава-окупант нестиме за нього відповідальність.
  • Детальніше – в матеріалі ЦЖР Херес для консильєрі. Хто купив «Масандру»