У Криму «суд» переніс розгляд адмінсправи громадянського журналіста Вілена Темерьянова на 30 грудня

Новини
Вілен Темерьянов Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму «Центральний райсуд» Сімферополя переніс на 30 грудня засідання з розгляду адміністративної справи щодо цивільного журналіста, кореспондента «Кримської солідарності» Вілена Темерьянова, якого вранці російські поліцейські примусово доставили з села Вільне Джанкойського району. Темерьянова обвинувачують в нібито незаконній організації масового заходу.

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність» з посиланням на інформацію кримського адвоката Еміля Курбедінова.

За його словами, робочий день в «суді» закінчився, тому «суддя» Олександр Вороний прийняв рішення відкласти засідання. При цьому Темерьянова відпустили додому без будь-яких обмежень.

«Тільки що нам повідомили, що в зв’язку з закінченням робочого часу в суді, перенесли судове засідання у справі Вілена Темерьянова на 30 грудня на 10 годину ранку. Ми чекали тут з дванадцяти годин. Вілен взагалі був затриманий вранці», – розповів Курбедінов.

3 листопада 2020 року кореспонденти «Кримської солідарності» Абляміт Зіядінов і Вілен Темерьянов були затримані біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» в Сімферополі, куди приїхали висвітлювати акцію підтримки в зв’язку з вироком політв’язням Арсену Абхаірову, Рустему Емірусеінову і Ексендеру Абдулганієву, яких в той день засудили до тривалих термінів ув’язнення. Разом з кореспондентами затримали активіста Ерфана Бекирова, який прийшов до суду підтримати політв’язнів.

На Вілена Темерьянова тоді поліцейскі склали два протоколи – за 20.2.5 КпАП РФ (Порушення учасником публічного заходу встановленого порядку проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування) і за 20.6.1. (Невиконання правил поведінки при введенні режиму підвищеної готовності). Адвоката довго до нього не допускали.

Адміністративні протоколи, складені близько двох місяців тому, «суд» повернув в поліцію через велику кількість процесуальних порушень. Тепер «суду» належить розглядати адміністративну справу заново.

Нагадаємо:

  • 28 грудня в окупованому Криму російські поліцейські примусово посадили в автомобіль і відвезли до Сімферополя громадянського журналіста Вілена Темерьянова, який живе в селищі Вільне Джанкойського району. У Симферопль «Центральний райсуд» має розглянути адмінпротокол на Темерьянова за нібито незаконну організацію масового заходу.
  • Слідчі ГУ Нацполіції в АРК та Севастополі відкрили кримінальне провадження через незаконне затримання російськими силовиками у Джанкойському районі окупованого Криму громадянського журналіста Вілена Темерьянова.