Зеленський звільнив генерала Кривоноса з посади заступника секретаря РНБО

Новини

Указ про звільнення генерал-майора Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря РНБО опублікований на офіційному сайті президента України. Кривонос очолював неофіційну робочу групу з розробки проєкту закону про територіальну оборону, в той час як в РНБО готували власну концепцію ТрО, яка має лягти в основу президентського законопроєкту. 

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення С.Кривоноса з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

«Звільнити Кривоноса Сергія Григоровича з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України та направити його у розпорядження Міністерства оборони України», – сказано в указі.

28 грудня 2020 року Сергій Кривонос взяв участь у пресконференції «Створення сучасної національної системи територіальної оборони України. Майбутні законодавчі зміни», на якій відбулася фактична презентація проєкту закону «Про територіальну оборону України» №4504, ініційованого народним депутатом України Андрієм Шараськіним (фракція партії «Голос»). Проєкт закону №4504 був розроблений робочою групою за участі генерала Кривоноса, представників силових структур та громадських об’єднань зі сприяння територіальній обороні. 

22 грудня 2020 року перший заступник секретаря РНБО генерал Михайло Коваль на пресконференції «Територіальна оборона України. Поточний стан і перспективи розвитку» повідомив, що президент України внесе на розгляд Верховної Ради власний проєкт закону про територіальну оборону, в основу якого буде покладено варіанти, розроблені робочою групою РНБО під керівництвом Коваля. 

Про стан системи тероборони Центр журналістських розслідувань розповідав у дослідженні «Тероборона: за крок до реформи»

Нагадаємо:

  • 7 грудня 2019 року відповідальним за підготовку реформи системи територіальної оборони був призначений перший заступник секретаря РНБО генерал Михайло Коваль.
  • 29 листопада 2019 року президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Кривоноса від виконання обов’язків голови міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави, а також звільнив з посади керівника і вивів з персонального складу міжвідомчої комісії з політики військово- технічного співробітництва та експортного контролю.
  • Сергій Кривонос був призначений на посаду заступника секретаря РНБО указом президента України Петра Порошенка 12 березня 2019 року. 7 травня 2019 року Порошенко призначив Сергія Кривоноса головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю та головою міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.