Замість Гладковського в РНБО призначили екс-кандидата в президенти

Новини
Фото Facebook Петра Порошенка

Сергія Кривоноса призначено заступником Секретаря РНБО України.

Про це йдеться в указі президента України, пише Центр журналістських розслідувань.

«Призначити КРИВОНОСА Сергія Григоровича заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України», – йдеться в указі.

Сергій Кривонос до цього був першим заступником Командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. Кривонос, за його особистими свідченнями, був у конфлікті з Начальником Генерального штабу та Командувачем ССО, оскільки відстоював власну концепцію розвитку Сил спецоперацій. Зрештою, як розповідав сам Кривонос, вона і була підтримана Петром Порошенком.

Кривонос на час виборчої кампанії пішов у відпустку, оскільки висунув свою кандидатуру на пост Президента України від партії “Воїни АТО”. Однак, згодом зняв її, оскільки вважає, що зараз невідповідний момент для зміни Верховного Головнокомандувача.

Раніше посаду заступника Секретаря РНБОУ займав Олег Гладковський. Президент звільний його з посади після оприлюднення журналістами фактів, які свідчать про можливу участь екс-посадовця у корупційних схемах в закупівлях оборонних підприємств.

Нагадаємо:

  • Команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала матеріал Лесі Іванової про масштабні розкрадання в «Укроборонопромі», до якого причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор, його друг і безнес-партнер Віталій Жуков, а також Андрій Рогоза з 2016 року продавали українським оборонним підприємствам запчастини для військової техніки з націнкою до 300%.
  • НАБУ почало досудове розслідування після перевірки інформації, про яку йде мова у програмі BIHUS.info про зловживання при проведенні закупівель для української армії.
  • 4 березня президент Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО України, а також посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.
  • В третій частині журналістського розслідування BIHUS.info Леся Іванова оприлюднила інформацію, як керівник держконцерну «Укроборонпром» Павло Букін санкціонував купівлю російських комплектуючих для ремонту двох казахських літаків Ан-26 з багаторазовою націнкою у компанії, підконтрольній синові колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря і його бізнес-партнерів. При цьому Букін отримав в якості «відкату» за цю угоду 10 тисяч дол., а О.Гладковскій – 30 тисяч дол.
  • За даними Bihus.Info, правоохоронним органам було відомо про махінації із закупівлями підприємств «Укрооборонпрому» у компаній, пов’язаних із сином першого заступника секретаря РНБО Ігорем Гладковським і його бізнес-партнерами Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою. Проте кримінальні провадження «спускалися на гальмах».