В зоні ООС окупанти обстрілювали українські позиції з гранатометів та кулеметів

Новини
Фото: facebook.com/otueast

На Донбасі за минулу добу в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) російські окупанти знову порушили режим припинення вогню та обстрілювали українські позиції з гранатометів та кулеметів. Втрат у підрозділах об’єднаних сил не було.

Про це повідомляє штаб ООС.

Як зазначається, протягом минулої доби, 10 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.

«В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь зі станкового протитанкового гранатомета неподалік Авдіївки. Поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська вели вогонь в бік наших позицій з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів і великокаліберного кулемету», – йдеться у повідомленні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» спостерігалася тиша.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

«У відповідь на обстріли збройних формувань Російської Федерації наші воїни надали противнику адекватну відповідь. Серед українських захисників бпрекращение огойових втрат немає», – додали в штабі ООС.

Нагадаємо:

  • Від початку «перемир’я» 27 липня 2020 року й до 5 січня 2021 року включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 5 540 порушень режиму тиші, зокрема 2 379 вибухів, 666 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 62 спалахи дульного полум’я, 51 освітлювальну ракету та щонайменше 2 382 черги й постріли.