В зоні ООС окупанти не припиняють обстріли, поранений український боєць

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Донбасі минулої доби в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) російські окупанти продовжують порушувати режим припинення вогню та бити по українських позиціях з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу біля населеного пункту Золоте-4 поранення отримав український військовослужбовець.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Протягом минулої доби, 12 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано одинадцять порушень режиму припинення вогню. Більшість з них були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». З мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї збройні формування Російської Федерації вели вогонь у бік українських позицій неподалік Пісків та Водяного, що біля Донецька. Поблизу Пісків противник також відкривав вогонь і з гранатометів різних систем», – йдеться у повідомленні.

У передмісті Авдіївки російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї, поблизу Красногорівки – зі станкових протитанкових гранатометів, а неподалік Верхньоторецька – з великокаліберних кулеметів.

Поруч із населеним пунктом Водяне, що на Приазов’ї, та Павлополя противник відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів, а неподалік Водяного – з автоматичних станкових гранатометів.

«В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік населеного пункту Золоте-4 противник вів вогонь з автоматичного станкового та ручного протитанкового гранатометів і стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Захисника швидко доставили до медичного закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я воїна задовільний», – додали в штабі ООС.

На обстріли збройних формувань РФ українські бійці декілька разів відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Нагадаємо:

  • 11 січня на Донбасі російські окупанти продовжили порушувати режим припинення вогню в зоні проведення ООС. Внаслідок обстрілу біля населеного пункту Піски загинув український військовослужбовець.