На Донбасі окупанти не припиняють порушувати режим припинення вогню

Новини
Донбассе
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Донбасі російські окупанти не припиняють порушувати режим припинення вогню в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) та обстрілювати українські позиції з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Втрат у підрозділах Об’єднаних сил не було.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Протягом минулої доби, 13 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню. Всі вони були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»», – йдеться у повідомленні.

Так, поруч із населеним пунктом Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В передмісті Авдіївки та неподалік Гнутового окупанти вели вогонь в бік українських позицій з ручних протитанкових гранатометів, а біля Мар’їнки противник здійснив кілька неприцільних пострілів зі стрілецької зброї.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» спостерігалася тиша.

«Від початку поточної доби, 14 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, поблизу Мар’їнки, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. Бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів немає», – додали в штабі ООС.

Нагадаємо:

  • 12 січня на Донбасі в зоні проведення ООС російські окупанти продовжили порушувати режим припинення вогню та бити по українських позиціях з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу біля населеного пункту Золоте-4 поранення отримав український військовослужбовець.