У Чорному морі затонув суховантаж Arvin, який належить українській компанії, знайдені двоє загиблих

Новини
Судно Arvin Фото: vesselfinder.com

У Чорному морі біля узбережжя Туреччини 17 січня затонув суховантаж Arvin (IMO: 8874316, прапор Палау), який належить українській компанії Arvin Shipping LTD. Турецьким рятувальникам вдалося врятувати шістьох членів команди, знайдені тіла двох загиблих. Екіпаж судна – громадяни України і Росії.

Суховантаж під затонув біля узбережжя району Інкуму західно-черморской провінції Бартин, повідомляє агентство Anadolu.

Міністерство транспорту та інфраструктури Туреччини заявило, що пошуково-рятувальні підрозділи були негайно відправлені до регіону Головним пошуково-рятувальним координаційним центром при Міністерстві.

«Через несприятливі погодні умови судно, про яке йде мова, яке стояло на якорі в адміністративній зоні адміністрації порту Бартин з 15 січня 2020 року, розбилося і затонуло в районі стоянки о 12:35 17 січня 2020 року. Після аварії Головний координаційно-пошуковий і рятувальний центр зв’язався з посадовими особами компанії в Україні, яка була визначена оператором судна, вони повідомили, що на борту знаходиться 12 членів екіпажу. В ході пошуково-рятувальної операції, яка триває в регіоні у зв’язку з катастрофою судна Arvin, яке прямувало до порту Бургас (Болгарія), живими були врятовані 6 людей і виявлені тіла двох осіб. Пошуково-рятувальні зусилля в регіоні тривають, і тривають зусилля з порятунку екіпажу затонулого судна», – повідомили у відомстві

Губернатор провінції Стамбул Сінан Гунеріх повідомив журналістам, що спочатку було важко отримати чітку інформацію про судно, оскільки воно не мало ніякого відношення до порту Бартин. «Ми заявили, що судно було під російським прапором, але ми дізналися, що це був Палау. Судно під назвою Arvin перевозило вантажі з Грузії в Болгарію. Воно намагалося сховатися в порту Стамбул через негоду. Екіпаж корабля – громадяни України».

У район лиха вирушили катери берегової охорони і Управління по запобіганню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при уряді Туреччини (AFAD). З огляду на погані погодні умови пошуково-рятувальна операція ускладнена.

У Міноборони Туреччини повідомили, що в операції з порятунку членів команди затонулого суховантажу задіяний також фрегат турецьких ВМС.

Як повідомили агентству Інтерфакс у Росморречфлоті, з дванадцяти членів екіпажу затонулого судна Arvin двоє – громадяни Росії.

За інформацією Регістра судноплавства України, судно Arvin ходило під прапором Республіки Палау, судновласник – зареєстрована в Одесі українська компанія Arvin Shipping LTD, оператор судна – ТОВ «Тесоро Марін» (Tesoro Marine LLC).

До 2014 року суховантаж перебував в Російському міжнародному реєстрі суден.

За даними порталу Vesselfinder, суховантаж Arvin (тип Волго-Балт, проект 2-95А/R) побудований в 1975 році, до 1992 року ходив під російським прапором.

Нагадаємо:

  • 7 січня 2019 року в Чорному морі біля узбережжя Туреччини під час шторму розломилось навпіл та затонуло судно VOLGO BALT 214 (IMO: 8841644) під прапором Панами з вантажем вугілля, яке в 2014-15 рр. заходило в закриті Україною порти окупованого Криму. Капітан та старпом судна – громадяни Азейбарджану, решта 11 моряків – громадяни України. Внаслідок катастрофи загинули капітан, старпом та ще четверо членів екіпажу. Семеро моряків врятовані береговою охороною Туреччини та доправлені у лікарню міста Самсун.