Коли в Україні запрацює накопичувальна пенсійна система

Новини
соцвыплаты

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що Верховна Рада може ухвалити законопроєкт про накопичувальну пенсійну систему у 2021 році. Згідно з проєктом, накопичувальна система буде обов’язковою для людей до 50 років, а для інших вона буде добровільною.

Запуск системи можливий з 1 січня 2023 року, сказала Лазебна в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«1 січня 2023 стане роком, коли працюють люди, ті категорії, які визначають закон, будуть відкладати на свої накопичувальні рахунки», – сказала Лазебна.

У Кабінеті міністрів України повідомили, що в 2021 році відбудеться  індексація пенсій, закладені кошти для додаткових  виплат тим пенсіонерам,  кому старше 75 років.

Як повідомлялось, міністерка соціальної політики Марина Лазебна проінформувала, що в Україні із січня 2021 року підвищують мінімальну пенсію для людей віком від 65 років, які мають повний стаж. Розмір підвищення для кожного такого пенсіонера буде різним, і в середньому становитиме 350–360 грн.

Нагадаємо:

  • 19 грудня 2020 року Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб (ВПО), термін дії яких спливає під час карантину, до 1 березня 2021 року.
  • Правозахисники вказують на незаконність дій деяких відділень ПФУ, які повідомляють про намір блокувати або вже заблокували соцвиплати внутрішньо переміщеним особам через непроходження ними ідентифікації або з інших причин.
  • Інформація з КПВВ про перетин лінії розмежування на Донбасі переселенцями надходить в бази даних соціальних служб та Пенсійного фонду України.