ДБР і ОГП висунули підозру полковнику СБУ Нескоромному в замаху на генерала СБУ Наумова – Бутусов

Новини
Бригадний генерал Андрій Наумов, начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Фото: RFE/RL

Державне бюро розслідувань і Генеральна прокуратура висунули підозру колишньому першому заступнику глави СБУ, полковнику Дмитру Нескоромному в замаху на вбивство начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ бригадного генерала Андрія Наумова. Нескоромний знаходиться в розшуку, його сім’я тісно пов’язана з Росією.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов з посиланням на джерела видання.

«Підозра виписана 23 січня, але до сих пір не вручена Нескоромному, його місцезнаходження правоохоронними органами поки не встановлено. Однак за даними слідства і за даними джерел Цензор.Нет, близьких до Нескоромного, він знаходиться в Україні. Його розшукують», – написав Бутусов.

Він також зазначив, що інформація Telegram-каналу, який нібито відкрив Нескоромний, про те, що він нібито виїхав до Німеччини, не відповідає дійсності.

«Насправді сім’я Дмитра Нескоромного тісно пов’язана з Росією, і загроза втечі існує тільки в цьому напрямку», – зазначив журналіст.

Він додав, що Нескоромний – родом з Луганська. При цьому в ході війни на Донбасі він неодноразово відмовлявся виїжджати на фронт і тому не є учасником АТО.

«Цей факт не завадив під час війни зробити Нескоромному блискучу кар’єру. У листопаді 2019 року він був призначений президентом Володимиром Зеленським на другу за значимістю посаду в СБУ – перший заступник глави СБУ – начальник головного управління по боротьбі з корупцією.
Його дружина Нателла, за даними Цензор.Нет, громадянка Російської федерації, також джерела стверджують, що російське громадянство мають і троє дітей у цій родині. У них значна кількість родичів в РФ », – розповів Бутусов.

Як повідомляє видання ZN.UA з посиланням на джерела в СБУ, в спецслужбі вважають мотивом замовлення вбивства Андрія Наумова той факт, що він був єдиною перешкодою для отримання Дмитром Нескоромним високої посади в керівництві СБУ.

«Мотивом замовлення на усунення голови Внутрішньої безпеки Наумова слідчі СБУ вважають той факт, що він був єдиною перешкодою для отримання Нескоромним високої посади в керівництві Служби. Саме ця версія буде представлена ​​публічно. Дмитро Нескоромний дійсно вів переговори про своє повернення в СБУ, переважно претендуючи на посаду першого заступника. При цьому він спілкувався з цього приводу з заступниками голови Офісу президента України. Як стверджують наші джерела – Андрієм Смирновим і Романом Машовця. Незадовго до гучних подій Нескоромний зустрічався з главою СБУ Іваном Бакановим», – пише видання.

Нагадаємо:

  • 23 січня 2021 року СБУ підтвердила інформацію про затримання її чинного співробітника, завдяки чому нібито запобігли вбивству співробітника спецслужби. Раніше журналіст Юрій Бутусов з посиланням на джерела повідомив, що полковник спецпідрозділу СБУ «Альфа» Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного.
  • В СБУ повідомили, що організатор замаху на Наумова запропонував 50 тис. дол. а вчинення злочину, злочин планувалося в змові декількох осіб. 23 січня Шевченківський райсуд Києва заарештував Расюка на 60 діб без можливості внесення застави.