Звіт Кримської правозахисної групи про порушення прав людини в Криму протягом 2020 року (трансляція)

Новини
Фото: РИА Новости, Александр Полегенько

В Києві Кримська правозахисна група (КПГ) 27 січня презентує свій звіт про порушення прав людини в окупованому Криму протягом 2020 року.

Захід, який організувала КПГ, проводиться в Національному інформаційному агентстві Укрінформ, яке веде його пряму трансляцію.

Під час заходу Кримська правозахисна група презентує огляд порушень прав людини у Криму у 2020 році, зокрема, правозахисники розкажуть про застосування насильства під час затримань, тортури та безкарність ФСБ та МВС РФ, наслідки минулого року для політичних в’язнів, систему переслідування віруючих, нові обмеження свободи слова та вираження поглядів, практику застосування російських законів для недопущення мирних акцій.

Також протягом 2020 року КПГ постійно документувала незаконний призов до армії РФ, мілітаризацію дітей через систему освіти та відповідальність РФ за ризики для життя та здоров’я кримчан, які вона створила в умовах пандемії COVID-19.

Експерти КПГ розкажуть і про те, що зробила українська влада для захисту мешканців Криму в умовах окупації, та які важливі рішення з питань окупованого Криму були ухвалені на міжнародному рівні минулого року.

Спікери пресконференції: Володимир Чекригін – заступник голови правління Кримської правозахисної групи; Ірина Сєдова – дослідниця Кримської правозахисної групи; Богдан Мельникович – юрист Кримської правозахисної групи; Олександр Сєдов – аналітик Кримської правозахисної групи.

Модераторка Ольга Скрипник – голова правління Кримської правозахисної групи.

Захід транслюється на сайті Укрінформу та на YouTube-каналі агентства: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Нагадаємо:

  • 14 січня 2021 року ЄСПЛ визнав прийнятною для розгляду скаргу у справі Україна проти Росії щодо порушення прав людини у окупованому Криму. Суд погодився з позицією України, що Росія з 27 лютого 2014 року здійснює ефективний контроль над АР Крим та містом Севастополем, які є невід’ємними частинами України. РФ, в свою чергу, стверджувала, що здійснює контроль над Кримом з 21 березня 2014 року.