Представництво президента попросило прокуратуру АРК дати правову оцінку факту продажу окупантами заводу «Коктебель»

Новини
Енотека завода марочних вин «Коктебель» Фото: facebook.com/zmvkoktebelcrimea

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим звернулося до прокуратури АРК з проханням дати правову оцінку факту продажу «владою» Криму заводу марочних вин «Коктебель».

«Представництво Президента України в АР Крим просить прокуратуру АР Крим та міста Севастополь у межах компетенції надати правову оцінку вищезазначеній інформації або залучити відповідні відомості до вже наявних кримінальних проваджень», – ідеться в повідомленні.

«Коктебель» є одним з найстаріших заводів на території Кримського півострова. Загальна площа його виноградників становить 1100 га», – ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, виставлений на продаж «владою» окупованого Криму завод марочних вин «Коктебель» 26 січня на незаконному аукціоні за 110 млн рублів купила компанія-орендар підприємства – ТОВ «Завод марочних вин «Коктебель», яке належить Михайлу Якубчику – водно-винному королю з Санкт-Петербурга, брату дружини директора Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Наришкіна.

Продаж заводу марочних вин «Коктебель» буде юридично нікчемним. Всі, хто братиме участь у запланованому на 26 січня незаконному аукціоні з продажу «Коктебеля», порушують закон і будуть притягнуті до відповідальності та потраплять під українські та міжнародні санкції, заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко.

Про те, як окупанти продовжують привласнювати виноробні підприємства Криму, дивіться відеоблог Євгенія Лешана Коктебель: мадера для Наришкіна