В Україні технічно готові до створення «COVID-паспортів»

Новини

Віцепрем’єр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в Україні технічно готові до створення «COVID-паспортів». Він повідомив, на базі чого їх можуть зробити.

Про це Федоров заявив в інтерв’ю «РБК-Україна».

За його словами, якщо цей документ буде застосовуватися тільки для міжнародних поїздок, то в такому випадку в світі можуть створити єдину програму, для якої потрібно передавати цю інформацію з реєстру.

«А якщо для відвідувань закладів всередині країни, тоді це буде внутрішній додаток. Але поки не до кінця зрозумілі життєві ситуації, а також рішення, які ухвалюватимуть різні уряди світу і наш уряд», – пояснив Федоров.

«Залежно від того, який сценарій обере Міністерство охорони здоров’я і як сформує політику, ми будемо вже на це реагувати. Технічно ми готові до будь-якого сценарію. Якщо потрібно буде зробити «COVID-паспорт» – зробимо», – додав міністр.

Нагадаємо:

  • 22 грудня 2020 року МОЗ України затвердив план вакцинації жителів України від COVID-19. Він передбачає чотири етапи і охоплює період до березня 2022 року.
  • 18 січня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що вакцинація від COVID-19 в Україні на комерційній основі відбуватиметься паралельно з державною вакцинацією.
  • 25 січня президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація від коронавірусної інфекції в Україні розпочнеться вже в лютому 2021 року.