Зеленський запевняє, що в Україні немає загрози свободі слова і медіа-бізнесу

Новини

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками провідних українських телевізійних каналів заявив, що в країні немає загрози свободі слова і медіа-бізнесу.

«Це не має ніякого відношення до інших телеканалів. В Україні на сьогоднішній день немає загрози ні свободи слова, ні медіа-бізнесу», – цитує Зеленського прес-служба Офісу президента.

Президент зазначив, що рішення про санкції має чітке обгрунтування в зв’язку з фінансуванням з Росії і співпрацею з терористичними організаціями.

Як повідомляють в ОПУ, «топ-менеджери телеканалів висловили повну підтримку цього рішення, адже, за їхніми словами, телеканали, за якими були застосовані санкції, давно проводять антидержавну політику і діють в інтересах пропаганди з боку Російської Федерації».

Учасники зустрічі відзначили, що введені санкції є інструментом глобальної боротьби з дезінформацією і не мають нічого спільного з питанням свободи слова і незалежності ЗМІ.

Міністерству внутрішніх справ надходить оперативна інформація щодо здійснення силових провокацій, а також розпалювання ворожнечі та громадянського протистояння з боку зовнішніх та внутрішніх деструктивних сил, заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

«Підрозділи МВС готові до виконання задач, поставлених міністром щодо захисту територіальної цілісності та збереженню внутрішньої стабільності в нашій державі! Ми уважно стежимо за подіями останніх днів у зв’язку з рішенням РНБО щодо блокування телеканалів ворожої пропаганди та застосування санкцій проти інформаційних сателітів Кремля і введенням його в дію президентом України. Наразі, нам надходить оперативна інформація щодо можливих спроб дестабілізаціі ситуації, шляхом здійснення силових провокацій, а також розпалювання ворожнечі та громадянського протистояння з боку зовнішніх та внутрішніх деструктивних сил».

МВС застерігає ймовірних ініціаторів та організаторів подібних злочинних сценаріїв, наголошуючи на невідворотності покарання у разі здійснення злочинів проти держави Україна.

Шкіряк запевняє, що правоохоронці не дадуть жодних шансів проросійським ворожим силам розколоти українське суспільство і розірвати країну.

  • Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – 112 Україна, NewsOne, Zik.
  • Санкції в Україні ухвалюються рішенням РНБО і запроваджуються в дію указом Президента, дозволяючи застосувати значні обмеження прав як українських, так і іноземних фізичних та юридичних осіб, якщо їхня діяльність шкодить національній безпеці країни. Найбільш поширеним видом санкцій є блокування активів, що означає втрату можливості користуватися коштами на банківських рахунках і здійснювати будь-які фінансові операції. Законодавство не передбачає процедури оскарження застосування санкцій.