Представництво президента в АРК запобігло участі науковців з Франції у пропагандистських акціях окупантів у Криму

Новини
Представництво президента України в АР Крим, Херсон Фото ppu.gov.ua

Представництво президента України в АРК запобігло участі наукових співробітників з Франції у «міжнародних заходах» та пропагандистських інформаційних акціях, які окупаційна «влада» планувала провести у Криму.

Про це постійне представництво глави держави в АРК повідомляє у Facebook.

Як зазначається, представництво системно та у плідній взаємодії з державними органами України працює над запобіганням намаганням окупаційної «влади» Криму домогтися міжнародного визнання спроби російської анексії півострова через так звану «народну дипломатію», контакти з іноземними прихильниками та їх пропагандистське поширення.

«Зокрема, наявна у представництва упереджувальна інформація щодо намірів держави-окупанта із залучення представників наукових кіл Франції здійснити історико-археологічний проєкт «Крим-Севастополь 2020» була передана для перевірки і відповідного реагування. В результаті своєчасно проведеної роботи представники наукових установ Франції відмовилися від участі у так званих міжнародних заходах та інформаційних акціях окупаційної влади півострова. Плани окупантів були зірвані», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, імітуючи визнання російського Криму Заходом, російські спецурядовці організовують на півострові усілякі проекти зі статусом міжнародних і не шкодують на них коштів. Для затягування іноземних політиків та бізнесменів у підсанкційний Крим створена «Асоціація Друзів Криму», проводиться «Ялтинський міжнародний економічний форум», заходи яких широко висвітлюються у пропагандистських ЗМІ. Є й кілька спроб організації наукових міжнародних форумів, а також партнерських наукових проектів за участі російських та іноземних вчених із задіянням Криму і Севастополя. Подробиці – у розслідуванні Бориса Петруньока для Центру журналістських розслідувань «Як окупанти мобілізували Генуезькі фортеці та могильники у Криму».

Нагадаємо:

  • 22 жовтня 2020 року МЗС України заявило рішучий протест Росії у зв’язку з проведенням археологічних розкопок, що здійснюються в межах так званого проєкту «Кримська війна» на території Альмінської долини та в Севастополї із грубим порушенням норм міжнародного права і законодавства України. Акція відбулася в рамках проекту «Крим – Севастополь 2020», який реалізує Фонд розвитку російсько-французьких історичних ініціатив під керівництвом П’єра Малиновські.