Мінкульт вніс до «чорного списку» п’ятьох учасників «Хору Турецького» та двох російських акторів з пропагандистського фільму «Крим»

Новини
Російські актори Євгена Лапова і Роман Курцин в російському фільмі «Крим» Фото: Пиманов Фильм

Міністерство культури та інформаційної політики внесло до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, п’ятьох учасників «Хору Турецького» та двох російських акторів, які знімались у пропагандистському фільмі «Крим».

Оновлений 11 лютого «чорний список» опублікований на сайті Мінкульту.

Зокрема до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, внесені п’ятеро учасників російського гурту «Хор Турецкого» – Олексій Алєксандров, Павло Бердніков, Олег Бляхорчук, Костянтин Кабанов та Михайло Кузнєцов.

Крім того, до «чорного списку» потрапили російські актори Роман Курцин і Євгенія Лапова, які знімалися в пропагандистському фільмі «Крим».

Нагадаємо:

  • Про те, хто і як формує так званий «чорний список» – перелік іноземних діячів, які створюють загрозу національній безпеці України, що є підставою для заборони їм в’їзду в нашу країну, читайте в матеріалі ЦЖР «Чорний список», сіра політика і правової туман.
  • У сычня 2021 року Мінкульт за поданням СБУ вніс сімох російських артистів до Переліку осіб, які створюють загрозу національної безпеці України. Включення до «чорного списку» – підстава для заборони на в’їзд до України.