Мінкульт вніс п’ятьох російських артистів до переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України

Новини
Денис Клявер Фото: facebook.com

Міністерство культури й інформаційної політики за поданням СБУ внесло п’ятьох російських артистів до переліку осіб, які створюють загрозу національної безпеці України. Включення до «чорного списку» – підстава для заборони на в’їзд до України.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

«18 січня 2021 року в Міністерство культури й інформаційної політики надійшли листи Служби безпеки України щодо включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, громадян РФ Ольги Кормухіної, Ольги Засульської, Ігоря Саруханова, Дениса Клявера і Марка Тішмана», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідними наказами Мінкультури російських артистів було включено в перелік.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, всі п’ятеро російських артистів потрапили до «чорного списку» за проведення концертів на території окупованого Донбасу.

У відомстві наголосили, що ця процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати «включати» чи «не включати» до списків міністерство не наділено.

14 січня Мінкультури, також за поданням СБУ, внесло до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, російських артисток Юлію Глєбову, яка незаконно відвідувала окупований Крим та Альону Апіну, яка підтримала окупацію півострова Росією.

Нагадаємо:

  • Про те, хто і як формує так званий «чорний список» – перелік іноземних діячів, які створюють загрозу національній безпеці України, що є підставою для заборони їм в’їзду в нашу країну, читайте в матеріалі ЦЖР «Чорний список», сіра політика і правової туман.
  • 19 листопада 2020 року українські прикордонники не пропустили до України та заборонили на три роки в’їзд на українську територію російському актору Кирилу Гребенщикову, який 2019 року незаконно відвідував окупований Крим.
  • 6 грудня 2020 року українські прикордонники міжнародному аеропорту «Бориспіль» не пропустили в Україну та заборонили на 3 роки в’їзд на українську територію відомому російському рок-музиканту, засновнику групи «Звуки Му» Петру Мамонову за незаконне відвідання окупованого Криму.