У Сімферополі ФСБ затримувала кримськотатарську волонтерку Лілю Решидову

Новини
Кримськотатарська волонтерка Ліля Решідова (зліва) Фото: crimean-solidarity.org

В окупованому Криму в Сімферополі 14 лютого співробітники ФСБ затримали кримськотатарську волонтерку, медика Лілю Решидову, яка займається збором допомоги для хворих дітей і малозабезпечених сімей. Її сім годин утримували в «кримському управлінні ФСБ», а потім відпустили. Як з’ясував адвокат, Решидова проходить свідком у кримінальній справі стосовно інших громадян.

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність».

«Рано вранці в Криму спецслужби затримали кримську татарку Лілю Решидову. Cпустя 7 годин її відпустили. Молода жінка працює в Сімферополі в пологовому відділенні однієї з кримських лікарень і перебувала на зміні, коли в лікарню прийшли співробітники ФСБ. У вільний від роботи час займається волонтерською роботою і збором допомоги хворим дітям та малозабезпеченим сім’ям», – йдеться в повідомленні.

Решидову доставили в «Управління ФСБ по Республіці Крим» на бульварі Франка в Сімферополі. Після того як її відпустили, адвокат Іслям Веліляєв, який надавав волонтерці правову допомогу, повідомив, що вона проходить як свідок у кримінальній справі стосовно інших громадян.

Нагадаємо:

  • 8 лютого в Києві члени Меджлісу кримськотатарського народу провели онлайн-зустріч із новообраним Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Кайратом Абдрахмановим, під час якої розповіли про сучасну ситуацію в незаконно окупованому Росією Криму та про переслідування кримських татар і українців російською окупаційною «владою».