В СБУ заявили, що затримали командира групи диверсантів «ЛНР»

Новини

Контррозвідники Служби безпеки України затримали на Одещині командира розвідувально-диверсійної групи одного з підрозділів незаконного збройного формування «ЛНР».

«За даними слідства, уродженець Луганщини у 2014 році брав участь у захопленні Управління СБУ в Луганській області та забезпечував його «охорону». Згодом продовжив терористичну діяльність та брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС у складі так званого «3-го Станично-Луганського батальйону ПДВ ДШБ» як командир розвідувально-диверсійної групи», – повідомляє СБУ.

Зазначається, що зловмисника затримали після прибуття на підконтрольну українській владі територію для виконання розвідувальних завдань щодо українських військових об’єктів.

Чоловіку повідомили про підозру за участь у терористичній групі чи терористичній організації, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, у Донецькій області взято під варту двох громадян України, завербованих ФСБ Росії, встановлено суму застави, повідомили в Донецькій обласній прокуратурі.

«За клопотанням Донецької обласної прокуратури суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом підозрюваним у держзраді з альтернативою внесення застави в сумі 181 600 грн кожному (ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України)», – йдеться в прес-релізі прокуратури, оприлюдненому у вівторок уранці.

Нагадаємо:

  • 9 лютого 2021 року у Миколаєві контррозвідники СБУ викрили та затримали завербованого ФСБ РФ місцевого мешканця, який намагався отримати секретні відомості про технічні розробки та програму використання безпілотних літальних апаратів у Збройних Силах України.